30ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων
30ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων

24/06/2014


Τριήμερες εκδηλώσεις στο Μέτσοβο για τη βλαχική κληρονομιά

Για 30ή συνεχή χρονιά ο βλαχόφωνος ελληνισμός πραγματοποιεί το καθιερωμένο πλέον αντάμωμά του. Πρόκειται για έναν θεσμό που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980 ως πρωτοβουλία των αστικοποιηµένων βλαχικών συλλογικοτήτων. Από τότε μέχρι σήμερα οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων (ΠΟΠΣΒ) σε διαφορετικά κάθε φορά μέρη έπειτα από σχετικό αίτημα συλλόγου-μέλους.

Το 30ό Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων ξεκινά την Παρασκευή 27 Ιουνίου στο Μέτσοβο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 29 Ιουνίου στη Μηλιά Μετσόβου. Εκτός βέβαια από τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις του «μεγάλου χορού» του «κόρλου μάρι» και τις παρουσιάσεις των χορευτικών συγκροτημάτων της Ομοσπονδίας το πρόγραμμα περιλαμβάνει σχετική ημερίδα το Σάββατο 28 Ιουνίου.

Επίσης, εκδήλωση για τα παιδιά με θέμα «Ζωγραφίζοντας το Αντάμωμα των Βλάχων» από τις 14.00 έως τις 16.00, ενώ στις 14.30 θα διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της ομάδας της ΠΟΠΣΒ και της Μηλιάς Μετσόβου (ΑΟ Αμέρου) στο δημοτικό στάδιο Μετσόβου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να το βρείτε στο http://www.vlahoi.net/events/30o-panellinio-antamoma-vlahon.html.

Παρακαλώ περιμένετε...